Hoe wijzig ik nameservers?

In ons Control Panel kan je gemakkelijk de nameservers van een domeinnaam wijzigen.

1. Log in op het Control Panel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het Control Panel.
Klik hier als je niet weet hoe dat moet of als je jouw wachtwoord bent vergeten.

2. Klik op Domeinnamen

Klik in het menu op Domeinnamen -> Mijn domeinnamen vervolgens kom je in het overzicht met al jouw domeinnamen.Klik op de domeinnaam waarvan je de nameservers wilt wijzigen.

3. Wijzig de nameservers

In het overzicht van de domeinnaam tref je onderaan de nameservers. Klik op de knop Naamservers bewerken om de nameservers aan te passen.

4. Kies de gewenste set of voeg een nieuwe set toe

Wanneer je op de knop klikt, verschijnt er een pop-up.

Hier kan je kiezen tussen de bestaande (default) DNS set of tussen een eigen DNS set (of een nieuwe set toevoegen).

Nameserver set aanmaken

Zodra je een eigen DNS set gaat aanmaken dien je allereerst de nieuwe DNS set een naam te geven. Vervolgens geef je de hostnames van de nameservers op, het IP adres hoeft hier dus niet te worden ingevuld. Om de DNS set op te slaan klik je op de knop Opslaan. Vervolgens kies je via de dropdown de nieuw aangemaakte set en druk je weer op Opslaan.

De nameserver wijziging wordt vervolgens uitgevoerd. Wanneer deze succesvol is doorgevoerd, zal de status van de domeinnaam weer op Actief staan en zal je zien dat de nameservers succesvol zijn aangepast.

Let op: Er zijn TLD’s waarbij het niet mogelijk is om de nameservers via het Control Panel te wijzigen, dit gaat dan meestal om de exclusieve TLD’s. Mogelijk zitten er hierdoor ook kosten verbonden aan de nameserver wijziging.