Hoe plaats ik een database back-up terug?

Met de handige database back-up tool van MovaWorks kan je eenvoudig back-ups terugzetten, downloaden of maken. Je kan zelfs op tabelniveau herstellen.

1. Log in op het Control Panel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het Control Panel.
Klik hier als je niet weet hoe dat moet of als je jouw wachtwoord bent vergeten.

2. Klik in het menu op Hosting

Zodra je op Hosting klikt kom je in het overzicht met jouw website. Klik op de website waarvoor je de back-up wilt.

3. Klik op Database back-up

In het menu zie je een aantal opties, kies voor de optie Database back-up.

Het kan zijn dat de Database back-up module nog niet is geactiveerd. In dat geval kan je deze activeren door de stappen op het scherm te doorlopen.

4. Overzicht met databases

Nu zie je een overzicht van de verschillende databases die onder de betreffende website in gebruik zijn. Hier heb je een aantal opties wat je met de back-ups kunt doen.

Bladeren door back-up set / herstel 1 database back-up

Wanneer je een back-up van een bepaalde periode wil terugzetten, wil downloaden of 1 tabel wil herstellen, dan kan je deze opzoeken door gebruik te maken van de ‘Door backup sets bladeren’ knop.

Wanneer je op deze knop klikt achter de database naam, krijg je een overzicht te zien van alle beschikbare back-ups en de datum wanneer deze is aangemaakt.

Wil je een tabel terugzetten, klik dan nogmaals op de ‘Door backup sets bladeren’ knop achter de back-up welke je wil herstellen. Nu zie je de tabellen in deze back-up. Klik op de herstel knop om de tabel naar wens terug te zetten.

Bewaarbeleid

Op dit moment worden er 3 back-ups per dag gemaakt (na elke 8 uur start er een back-up taak). Afhankelijk van de grote van de database en de hoeveelheid databases verschilt het wanneer de taak afgerond is.

Wij bewaren de back-ups van jouw website 15 dagen, daarnaast bewaren wij twee back-ups van de eerste van de afgelopen twee maanden. Je hebt in totaal 1GB opslag ter beschikking om database back-ups op te slaan, wel is er sprake van een fair-use-policy.

Klik hier voor meer informatie en voorwaarden omtrent back-ups.