Bescherm je websites met Nawas anti-DDoS

Als je website wordt getroffen door een DDoS-aanval, dan zijn de gevolgen vaak groot. Ten eerste zijn alle websites op de betreffende server (met hetzelfde IP-adres) vaak uren onbereikbaar, met alle (financiële) gevolgen van dien. Daarnaast zal de hostingprovider ingeschakeld moeten worden om de problemen te verhelpen. Vaak bestaat die oplossing uit het isoleren van de betreffende site door deze te verplaatsen naar een “zwart gat”. Hierdoor is het probleem voor andere websites verholpen, maar blijft de site in kwestie onbereikbaar zolang de aanval duurt.

Helaas neemt het aantal aanvallen sterk toe en ook worden de aanvallen zwaarder en duren ze langer. De kans dat jouw websites hier ook last van zullen gaan ondervinden, neemt helaas dus toe.

Nawas anti-DDoS

Een aanval voorkomen is onmogelijk, maar het is wel mogelijk om je te beschermen tegen de gevolgen. MovaWorks gebruikt hiervoor Nawas anti-DDoS. Deze afkorting staat voor Nationale anti-DDoS Wasstraat. Nawas anti-DDoS is een initiatief van verschillende Nederlandse hostingproviders die hun krachten hebben gebundeld. Ook MovaWorks neemt actief deel aan dit initiatief, waardoor we Nawas anti-DDoS aan kunnen bieden aan onze klanten.

Werking Nawas anti-DDoS
Nawas anti-DDoS werkt als volgt: als een server wordt getroffen door een aanval, zal het verkeer tijdelijk omgeleid worden langs een centraal netwerk. Dit speciale netwerk beschikt over een grote hoeveelheid speciale apparatuur en is gekoppeld aan een zeer zware internetverbinding. De apparatuur reinigt het verkeer van de “onzin” en stuurt het schone verkeer naar MovaWorks terug. Het netwerkverkeer wordt als het ware “gewassen”. Hierdoor is bij een aanval de server vrijwel direct weer bereikbaar.

Kosten Nawas anti-DDoS
Nawas anti-DDoS is standaard geïnstalleerd op onze servers.

Voordelen

  1. Bescherming tegen de gevolgen van een aanval
  2. Je website / webserver blijft bereikbaar
  3. Geen technische aanpassingen nodig
  4. Zeer effectieve wasstraat