Back-ups

Je website is bij MovaWorks in goede handen. Wij maken altijd een back-up van je gegevens, zelfs bij het kleinste pakket. Toch zijn er een aantal opties beschikbaar. Hoe zit dat nou?

Back-ups & herstel van bestanden

MovaWorks maakt iedere 24 uur een reservekopie van jouw website. Die bewaren we ongeveer 30 dagen, zodat we terug in de tijd kunnen als dat nodig is.

In de standaard situatie heb je MovaWorks nodig om deze bestanden terug te zetten. Je betaalt daarvoor € 40,- per herstel. Wil je bestanden en een database herstellen, betaal je geen € 80,- maar gewoon € 40,-. Met het Professional+ pakket krijg je de mogelijkheid om zelf back-ups te downloaden en herstellen.

Back-ups & herstel van databases

Databases kunnen snel veranderen en een foutje is zo gemaakt. Daarom maken wij iedere 8 uur een reservekopie van alle MySQL databases. Die bewaren we ongeveer 30 dagen, zodat we terug in de tijd kunnen als dat nodig is.

In de standaard situatie heb je MovaWorks nodig om deze gegevens terug te zetten. Je betaalt daarvoor € 40,- per herstel. Wil je bestanden en een database herstellen, betaal je geen € 80,- maar gewoon € 40,-. Met het Premium+ en Professional+ pakket krijg je de mogelijkheid om zelf back-ups te maken, downloaden en herstellen. Dat kan zelfs op tabel-niveau!

Back-ups & herstel van e-mail

MovaWorks maakt back-ups van e-mail voor het geval zich een calamiteit voordoet. De retentie hiervan is echter laag. In sommige gevallen kunnen wij gegevens terug zetten. Je betaalt daarvoor € 40,- per herstel.

Let op, het back-uppen van e-mail blijft jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij kunnen nimmer garanderen dat wij een back-up beschikbaar hebben van e-mail. Maak dus zelf je eigen e-mail back-ups.

E-mail is snelle data, dat zeer regelmatig wordt opgehaald van onze servers. Bij gebruik van POP3 bewaren wij ook geen exemplaar – bijvoorbeeld. Daarom zou het archiveren een enorme hoeveelheid gegevens tot gevolg hebben (en dus hoge kosten voor het archiveren). Om onze diensten betaalbaar te houden stellen wij geen backups van email beschikbaar.

Juridische informatie

Ook al doet MovaWorks haar uiterste best om de gegevens en back-ups daarvan te waarborgen, blijft het jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor eventueel dataverlies door misconfiguraties, malware, virussen, menselijke fouten, et cetera. Ons advies is om ook altijd zelf een goede back-up te maken en bewaren.