Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

E-mail over WDRP voor je domeinnaam

Wanneer je een domeinnaam via ons registreert, is het mogelijk dat je een e-mail ontvangt over WDRP. In dit artikel leggen we uit over de inhoud van deze e-mail en de stappen die je moet ondernemen.

 

Wat is WDRP?

WDRP staat voor "Whois Data Reminder Policy." Het is een beleid dat gericht is op het herinneren aan domeinnaamhouders om hun Whois-gegevens bij te werken. De Whois-gegevens bevatten informatie over de eigenaar van een domeinnaam, zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Het doel van de WDRP is ervoor te zorgen dat deze gegevens accuraat en up-to-date blijven.

Wanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd en de Whois-gegevens moeten worden bijgewerkt, ontvang je mogelijk een herinneringse-mail in het kader van de WDRP. Deze herinnering is bedoeld om ervoor te zorgen dat de contactgegevens in de domeinregistratie nauwkeurig zijn, wat essentieel is voor communicatie en beheer van het domein. Het is belangrijk om de instructies in de WDRP-e-mail op te volgen en indien nodig de vereiste gegevens bij te werken.

 

Van wie is deze mail afkomstig?

De e-mail is verzonden door de ICANN, een organisatie gevestigd in Californië, Verenigde Staten. De ICANN heeft de verantwoordelijkheid voor het beheer van domeinnamen met generieke extensies, dat wil zeggen extensies die niet zijn gekoppeld aan een specifiek land, zoals .com, .net en .org.

 

Wat moet ik met deze mail doen?

In de e-mail staat een link die je kunt aanklikken. Door dit te doen, bevestig je dat de domeinnaam daadwerkelijk van jou is. Het niet opvolgen van deze stap kan ernstige vertragingen veroorzaken, vooral in het geval van een verhuizing. In het ergste scenario kan de domeinnaam zelfs worden opgezegd, waardoor je deze kwijtraakt. Het is dus van groot belang om de link in de e-mail te volgen.

 

Kan ik dit wel vertrouwen?

Je ontvangt een e-mail in het Engels van een afzender waar je (waarschijnlijk) nog nooit van hebt gehoord. In de e-mail staat een link met een nogal technische omschrijving, wat begrijpelijkerwijs argwaan kan opwekken. Heb je twijfels of deze mail daadwerkelijk afkomstig is van de ICANN? Aarzel niet om contact met ons op te nemen; we helpen je graag door samen met jou te kijken naar de authenticiteit van de e-mail.

 

Waarom is dit nodig?

Je hebt de domeinnaam bij ons geregistreerd en betaald en wij hebben jouw gegevens. Dus waarom moet de ICANN dit nu ook nog weten? Generieke domeinnamen zoals .com zijn de meest populaire en meest gebruikte. De ICANN is verantwoordelijk voor al deze miljoenen registraties over de hele wereld. Hiervoor gelden dus strenge regels en voorwaarden om misbruik en fraude zoveel mogelijk te voorkomen. 

Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram