Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

Hoe maak ik een domein-alias aan?

Je kunt een onbeperkt aantal extra domeinnamen aan je hostingpakket toevoegen. Op deze manier kun je een extra domeinnaam doorverwijzen naar je hoofdwebsite.

Bovendien is je website bereikbaar onder meerdere domeinnamen. Wanneer je een domein-alias toevoegt, krijgt iedereen in het hoofddomein automatisch een e-mailadres in het domein-alias. Bijvoorbeeld, als je het domein alias.nl als domein-alias toevoegt aan je hoofdwebsite website.nl, krijgt jan@website.nl ook automatisch een e-mailadres jan@alias.nl. Dit geldt voor alle e-mailadressen. E-mails die naar een van beide adressen van een gebruiker worden verzonden, worden afgeleverd in hetzelfde postvak IN.

Een domein-alias is ideaal als je meerdere domeinnamen naar dezelfde website wilt laten verwijzen en e-mails wilt ontvangen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de .nl- en .eu-variant van een domeinnaam als alias toevoegen aan je hostingpakket.

Log in op ons klantenpaneel en klik op "Hostingbeheer"

Weet je niet hoe je moet inloggen in ons klantenpaneel? Volg dan deze handleiding.

Open Plesk voor de domeinnaam waarvoor je een alias wilt aanmaken

Weet je niet hoe je Plesk opent? Volg dan deze handleiding.

Klik op "domeinalias toevoegen"

Domeinalias toevoegen

  1. Vul de gewenste domeinalias in.
  2. Kies hier of je voor deze domeinalias de maildienst, webservice en een doorschakeling wilt gebruiken.
  3. Klik op OK om de aanpassingen op te slaan.
Let op: Standaard voegt ons systeem geen DNS records toe aan de domein-alias. Je dient er dus zelf voor te zorgen dat de domein-alias dezelfde DNS records krijgt als het hoofddomein.
Let op: Na het toevoegen van de domeinnaamalias in Plesk moet je ons vragen deze domeinalias ook aan het spamfilter toe te voegen. Vermeld hierbij altijd de hoofddomeinnaam en de domeinnaamalias.
Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram