Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

Wat is DNSSEC?

DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions, in het Nederlands bekend als 'Domeinnaamsysteem Beveiligingsuitbreidingen'. Het is een set van uitbreidingen op het DNS-protocol die ontworpen is om de beveiliging van het Domain Name System (DNS) te versterken. Het DNS is verantwoordelijk voor het vertalen van mensvriendelijke domeinnamen naar IP-adressen die computers begrijpen.

De belangrijkste functie van DNSSEC is het bieden van een extra beveiligingslaag door middel van digitale handtekeningen. Deze handtekeningen verifiëren de authenticiteit en integriteit van de DNS-gegevens, wat helpt bij het voorkomen van vervalsingen en het beschermen tegen aanvallen zoals DNS-vergiftiging.

Hoe werkt DNSSEC in grote lijnen?

Digitale Handtekeningen: DNSSEC voegt digitale handtekeningen toe aan de DNS-records. Elke DNS-zone, zoals een domeinnaam, wordt voorzien van een digitale handtekening.

Authenticatie van Gegevens: Wanneer een computer een DNS-verzoek doet, ontvangt het niet alleen het IP-adres, maar ook de digitale handtekening. De computer kan deze handtekening gebruiken om te controleren of de ontvangen DNS-gegevens authentiek zijn.

Keten van Vertrouwen: DNSSEC creëert een keten van vertrouwen, waarbij de digitale handtekeningen van de root-DNS-servers tot aan de specifieke domeinnaam worden gevolgd. Als een handtekening niet klopt, kan de computer de gegevens als onbetrouwbaar beschouwen.

Het implementeren van DNSSEC verhoogt de betrouwbaarheid en veiligheid van het DNS, waardoor het moeilijker wordt voor kwaadwillenden om DNS-verkeer te manipuleren. Hierdoor wordt het internetecosysteem weerbaarder tegen bepaalde vormen van cyberaanvallen.

 

Hoe beveilig ik mijn domeinen met DNSSEC?

Zodra je onze nameservers gebruikt dan is DNSSEC standaard ingeschakeld.Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram