Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

550 The content of this message looked like spam

De foutmelding ‘550 the content of this message looked like spam’ betekend dat het verzonden bericht niet kon worden afgeleverd, omdat de inkomende spamfilter de e-mail als SPAM heeft geclassificeerd. Daar heeft het filter dan ook alle reden toe.

Iedere e-mailbericht wordt door het spamfilter beoordeeld met punten (score). Deze score wordt opgebouwd middels een bepaald algoritme, hier wordt bijvoorbeeld gekeken naar:

  • de reputatie van de verzonden mailserver, of deze bijvoorbeeld op een blacklist staat
  • of de inhoud geen schadelijke content bevat zoals malware in de bijlagen
  • de content zelf, bepaald woordgebruik wat lijkt op spam of linkjes naar geblackliste (phising)sites
  • etc.

Het algoritme is uitermate nauwkeurig en put uit een enorme hoeveelheid verwerkte e-mailberichten, die letterlijk in de miljoenen lopen. Als de score van een bericht de vastgestelde waarde (threshold) overschrijdt, wordt het bericht geclassificeerd als SPAM. De foutmelding '550' wordt vervolgens teruggestuurd naar de afzender om hen te informeren dat de aflevering niet is gelukt.

Hieronder geven wij de twee meest voorkomende oorzaken van de ‘550 the content of this message looked like spam’ foutmelding.

 

Stap 1: Controleer of de instellingen van de SMTP server goed staan ingesteld

In het eerder genoemde algoritme controleren de meeste inkomende spamfilters ook of authenticatie vereist is voor de verzendende server. Dit is namelijk vaak het geval bij veel legitieme SMTP-servers. In je e-mailprogramma kun je onder de SMTP-instellingen (uitgaande e-mail) in de geavanceerde instellingen een optie vinden met de formulering "This server requires authentication" of iets vergelijkbaars. Vink deze optie aan, herstart het e-mailprogramma en probeer het vervolgens opnieuw.

Als dit niet de gewenste oplossing biedt, ga dan verder met stap 2.

 

Stap 2: Controleer de inhoud van het bericht

Controleer of het e-mailbericht geen inhoud of bijlagen bevat die ervoor kunnen zorgen dat het als spam wordt gemarkeerd. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • On betrouwbare inhoud: Als je e-mailbericht spamachtige woorden of opmaak bevat.
  • Te veel links: Een overmatig aantal hyperlinks in je e-mail kan als spam worden geïnterpreteerd. Probeer het aantal links te beperken.
  • Grote bijlagen: E-mails met grote bijlagen worden soms als verdacht beschouwd. Overweeg het gebruik van links naar gedeelde bestanden in plaats van directe bijlagen.

Let op: het is ook mogelijk dat jouw computer is gehackt. Controleer de computer(s) waarop het e-mailadres is ingesteld op malware of schadelijke software. Er zijn verschillende (gratis) programma's beschikbaar die hiervoor kunnen worden gebruikt, zoals Microsoft Security Essentials, AVG, Malwarebytes of een soortgelijk programma.

Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram