Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

Wat betekend CC en BCC en wat is het verschil?

Wat betekend CC?

"CC" staat voor "Carbon Copy" in het Engels, wat vertaald kan worden naar "Koolstofkopie" in het Nederlands. In de context van e-mail betekent het dat wanneer je iemand in het CC-veld plaatst, die persoon een kopie van het bericht ontvangt, maar het bericht niet primair aan hen is gericht. Met andere woorden, ze zijn niet de hoofdontvanger, maar ze worden wel geïnformeerd over de inhoud van het bericht.

Dit kan handig zijn wanneer je anderen op de hoogte wilt stellen van de communicatie, maar niet noodzakelijkerwijs verwacht dat ze actie ondernemen. Bijvoorbeeld, als je een e-mail naar een collega stuurt en je manager in CC plaatst, geef je je manager de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van het gesprek zonder direct betrokken te zijn.

 

Wat betekend BCC?

"BCC" staat voor "Blind Carbon Copy" in het Engels, wat vertaald kan worden naar "Blind Koolstofkopie" in het Nederlands. Als je iemand in het BCC-veld plaatst, ontvangt die persoon een kopie van het bericht, maar de andere ontvangers (in zowel het Aan- als CC-veld) kunnen niet zien dat deze persoon een kopie heeft ontvangen. Met andere woorden, de ontvanger in het BCC-veld is 'blind' voor de andere ontvangers.

BCC wordt vaak gebruikt wanneer je een bericht naar meerdere mensen stuurt, maar hun e-mailadressen privé wilt houden voor de andere ontvangers. Het is een manier om de privacy van de ontvangers te respecteren, terwijl je nog steeds één bericht naar meerdere mensen kunt sturen.

 

De verschillen samengevat

Het belangrijkste verschil tussen CC (Carbon Copy) en BCC (Blind Carbon Copy) heeft te maken met zichtbaarheid voor andere ontvangers van het bericht.

CC (Carbon Copy):

  • Wanneer je iemand in het CC-veld plaatst, ontvangt die persoon een kopie van het bericht.
  • Alle andere ontvangers kunnen zien dat deze persoon een kopie heeft ontvangen.
  • De persoon in het CC-veld wordt geïnformeerd maar is niet de hoofdontvanger.

BCC (Blind Carbon Copy):

  • Wanneer je iemand in het BCC-veld plaatst, ontvangt die persoon ook een kopie van het bericht.
  • Het verschil is dat de andere ontvangers (zowel in het Aan- als CC-veld) niet kunnen zien dat deze persoon een kopie heeft ontvangen. Ze zijn 'blind' voor deze informatie.
  • BCC wordt vaak gebruikt om de privacy van de ontvangers te behouden, aangezien hun e-mailadressen niet zichtbaar zijn voor andere geadresseerden.

In het kort: CC is voor het informeren van anderen terwijl BCC wordt gebruikt om anderen te informeren terwijl je de privacy van de individuele ontvangers behoudt.

Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram