Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

Wat is SMTP?

SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol, wat in het Nederlands 'Eenvoudig Mailoverdrachtsprotocol' betekent. Het is een standaardprotocol dat wordt gebruikt voor het verzenden van e-mails over een netwerk, zoals het internet. SMTP fungeert als de taal waarmee e-mailservers met elkaar communiceren om e-mails van de afzender naar de ontvanger te verzenden.

In wezen werkt SMTP als de postbode van het digitale tijdperk. Wanneer je een e-mail verstuurt, wordt deze via SMTP vanuit jouw e-mailclient naar de uitgaande mailserver gestuurd. De uitgaande mailserver gebruikt vervolgens SMTP om het bericht naar de server van de ontvanger te sturen. Uiteindelijk wordt het bericht opgehaald door de e-mailclient van de ontvanger.

SMTP speelt een cruciale rol in het proces van e-mailverzending en zorgt ervoor dat e-mails op een gestandaardiseerde manier worden overgedragen tussen verschillende servers, ongeacht het e-mailplatform dat wordt gebruikt.

Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram