Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

Wat zijn e-mailheaders?

E-mailheaders, ook wel bekend als e-mailkoppen, zijn metadata-informatie die aan een e-mailbericht is toegevoegd en die details bevat over de verzending, routing en ontvangst van de e-mail. Deze headers zijn meestal niet zichtbaar voor de gemiddelde e-mailgebruiker, maar ze bieden belangrijke technische informatie voor e-mailclients en servers.

Enkele van de belangrijkste informatie die in e-mailheaders kan worden gevonden, omvatten:

Return-Path: Het oorspronkelijke e-mailadres waarop eventuele foutmeldingen of onbestelbare berichten worden teruggestuurd.

Received: Een reeks regels die aangeven welke servers het e-mailbericht hebben ontvangen en doorgegeven, inclusief tijdstempels.

From: Het e-mailadres van de afzender.

To: Het e-mailadres van de ontvanger.

Subject: Het onderwerp van het e-mailbericht.

Date: De datum en tijd waarop het e-mailbericht is verzonden.

MIME-Version: De versie van het MIME-protocol dat wordt gebruikt voor het formatteren van de e-mail.

Content-Type: Het type inhoud van de e-mail, bijvoorbeeld tekst of HTML.

E-mailheaders zijn van onschatbare waarde bij het diagnosticeren van problemen met e-mailbezorging, het traceren van de oorsprong van een e-mailbericht en het identificeren van mogelijke spamberichten. Wij kunnen deze e-mailheaders gebruiken om problemen met de e-mail te onderzoeken en op te lossen.

Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram