Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, excuses voor het ongemak.
Logo MovaWorks

Hoe zet je e-mail om van pop3 naar imap?

Schakel het POP3 e-mailadres uit

Veel e-mailprogramma's bieden de optie om een e-mailadres aan of uit te zetten. Zet nu het huidige POP3 e-mailadres uit. Indien deze mogelijkheid niet beschikbaar is, verander dan het wachtwoord binnen het e-mailprogramma naar een willekeurig wachtwoord. Hierdoor zal er geen succesvolle verbinding met de e-mailserver tot stand kunnen komen. Je zult hiervan een melding ontvangen, die je kunt wegklikken.

Stel het nieuwe e-mailadres in via IMAP

Stel het e-mailadres opnieuw in, gebruik dit maal IMAP in plaats van POP3. Voor de meest gebruikte e-mailprogramma's hebben wij handleidingen voor het instellen van de e-mailadressen:

E-mail instellen voor Apple gebruikers

E-mail instellen op een Android telefoon

E-mail instellen Microsoft Outlook 2016

Maak de mappen structuur na en zet de e-mail over

Nadat je het e-mailadres opnieuw hebt toegevoegd, is het belangrijk om de bestaande mappenstructuur opnieuw aan te maken in het nieuwe e-mailadres. Vervolgens dien je de e-mailberichten per map over te zetten van het POP3 e-mailadres naar het IMAP e-mailadres.

In feite upload je hiermee de berichten naar onze mailserver. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, soms zelfs enkele minuten. De snelheid van de overdracht is afhankelijk van jouw uploadsnelheid en de omvang van de berichten, inclusief eventuele bijlagen.

Een handige tip: probeer niet meer dan 200 berichten tegelijkertijd te verplaatsen, aangezien sommige e-mailprogramma's anders kunnen vastlopen.

Tip: Probeer niet meer dan 200 berichten tegelijkertijd te verplaatsen, aangezien sommige e-mailprogramma's anders kunnen vastlopen.

Verwijder het POP3 e-mailadres

Nadat je alle gegevens hebt overgezet, inclusief de mappen "Verzonden items" en "Prullenmand," kun je het POP3 e-mailadres verwijderen uit je e-mailprogramma.

Logo MovaWorks
Vrijblijvend telefonisch advies over de mogelijkheden?
Neem contact op
Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.
Copyright © 2008-2024 | Algemene voorwaarden | Verwerkersovereenkomst | Privacyverklaring | Cookieverklaring | KvK: 50722115 | BTW-ID: NL002212621B02
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram